Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان خراسان شمالی یکی از ۵ قطب پرورش کرم ابریشم یا همان نوغانداری به‌صورت سنتی است و استقبال خوب نوغانداران از پرورش کرم ابریشم، خراسان شمالی را به یکی از قطب‌های تولید پیله‌تر در کشور تبدیل کرده است.

قدس آنلاین، گروه استانها- نوغان‌داری یکی از رایج‌ترین صنایع در منطقه مرزی رازو جر گلان و شاید تنها راه کسب درآمد هزار خانوار جر گلانی و عاملی برای رفع محرومیت از این منطقه کم برخوردار است که با رسیدن به رتبه اول کشوری در کیفیت و میزان بهره‌وری پیله ابریشم، توانمندی خود را در این صنعت آبا و اجدادی به اثبات رسانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرساله بسیاری از خانواده‌های شهرستان راز و جر گلان با فرارسیدن فصل بهار اقدام به خرید جعبه‌های تخم نوغان و تولید پیله‌های ابریشم می‌کنند و این منطقه با تولید ۴۲ الی ۵۰ تن پیله در سال رتبه اول در تولید را به خود اختصاص می‌دهد.

ولی به مدد دلالان، فعالان این بخش با مشکلاتی دست‌وپنجه نرم می‌کنند که اگر با حمایت و با نگاه ویژه مسئولان همراه نشود، صنعت نوغانداری در پیله مشکلات خود، محصور خواهد شد.

عدم دستگاه‌های نخ‌ریسی

یکی از نوغانداران منطقه ترکمن نشین جر گلان نیز می‌گوید: بیش از ۴۰ سال است که درزمینهٔ نوغانداری فعالیت کرده‌ام اما به دلیل حمایت نکردن مسئولان در سال جاری از فعالیت در پرورش کرم ابریشم کنار رفتم.

تقوایی قیمت پایین پیله کرم ابریشم، واردات ابریشم، نبود بیمه و جبران خسارت، وجود دلالان وعدم وجود دستگاه‌های نخ‌ریسی و پیله خشک‌کنی... را از عمده‌ترین مشکلات نوغانداران استان عنوان می‌کند.

یکی دیگر از نوغانداران منطقه جر گلان که در انبار خود کرم پرورش می‌دهد می‌گوید:  این روزها حال ما نوغانداران خوب نیست؛ حدود سی شب و روز با همه خانواده از پسر ۷ساله‌ام تا همسر و عروسم برای پرورش کرم ابریشم تلاش کرده‌ایم ولی قیمت پایین پیله انگیزه ما را گرفت.

رحیمی اظهار می‌دارد: نوغانداری شغلی فصلی و پرزحمتی است ولی متأسفانه امسال قیمت پایین پیله باعث شده سود فعالان این حوزه به جیب دلالان برود.

وی بابیان اینکه  امسال سرمازدگی درختان توت باعث شده خسارت زیادی به نوغانداران این منطقه وارد شود اظهار می‌دارد: میزان تولید پیله ما در سال گذشته۴۰ کیلوگرم بود ولی متأسفانه در سال جاری بسیاری از کرم‌های ابریشم تلف شدن و علت آن را هم نمی‌دانیم که میزان برداشت پیله ما به ۲۰ کیلوگرم رسید.

عبدالصمد یکی دیگر از نوغانداران منظقه جرگلان نیز می‌گوید: سال گذشته تا حدودی وضعیت قیمت‌ها خوب بود و برخی نوغانداران پیله‌تر را هر کیلوگرم تا ۸۵۰ هزار ریال می‌فروختند، ولی امسال نتوانند پیله تولیدی خود را باقیمت ۷۵۰ هزار ریال هم بفروشند.

وی می‌افزاید: باوجوداینکه هزینه‌های تولید و نگهداری از کرم ابریشم بالا رفته است، ولی در گفتگو یا برخی از تجار ابریشم، که هرساله پیله‌های این منطقه را باقیمت خوبی خریداری می‌کنند، آنان دلیل این کاهش قیمت‌ها را اشباع شدن بازار این محصول با واردات بی‌رویه نخ‌های ابریشمی از چین و دیگر کشورها عنوان می‌کردند.

عدم استقبال پرورش پاییزه ابریشم

مدیر جهاد کشاورزی راز و جر گلان نیز می‌گوید: نوغانداران این شهرستان امسال پیله ابریشم خود را به قیمت ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار ریال فروختند درحالی‌که قیمت این محصول در سال گذشته ۸۵۰ هزار ریال بود.

الله‌وردی خادمی علت کاهش قیمت پیله ابریشم در سال جاری را واردات نخ ابریشم عنوان می‌کند و اظهار می‌دارد: تولید پیله ابریشم به علت برودت هوا و سرما در این شهرستان مرزی نسبت به سال گذشته کاهش جزئی داشت.

وی بابیان اینکه امسال ۶۱ کیلوگرم پیله ابریشم در این شهرستان برداشت شد، می‌افزاید: برای تولید این میزان محصول  هزار و ۶۸۰ جعبه تخم نوغان بین هزار و ۲۰۰ بهره‌بردار رازوجرگلان توزیع شد.

خادمی بابیان اینکه دولت در توزیع تخم نوغان و کاشت درخت توت حمایت‌های خوبی از نوغانداران داشته است، ادامه می‌دهد: قیمت هر جعبه تخم نوغان که برای دولت هزینه چند برابری به نسبت توزیع ۷۵ هزار ریالی دارد ولی این قیمت ثابت بوده است.

وی می‌افزاید: درواقع باوجود کاهش قیمت‌ها جعبه‌های تخم نوغان باقیمت سال گذشته توزیع شد و همچنین نهادهایی چون کمیته امداد امام خمینی (ره) این جعبه‌ها را به‌صورت رایگان در اختیار خانوارهای تحت پوشش قراردادند.

خادمی با اشاره به اینکه امسال پرورش پاییزه ابریشم در شهرستان وجود ندارد، می‌گوید: از سال‌های گذشته دولت به تولید پیله ابریشم اهمیتی ویژه داده است و امروز بازخورد آن را در اقبال کشاورزان به نوغانداری شاهد هستیم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: نوغانداری شهرستان راز و جرگلان واردات قیمت پایین پرورش کرم ابریشم پیله ابریشم تولید پیله هزار ریال سال گذشته تخم نوغان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۷۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟

امتداد - نرخ اسکناس آمریکایی در بازار روز گذشته مجددا به کانال پایین‌تر بازگشت. بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت دلار آزاد در روزهای اخیر در حال رفت و برگشت میان کانال‌های ۶۰، ۶۱ و ۶۲ هزار تومانی بوده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:ورود و خروج معامله‌گران به بازار در کنار قدرت‌نمایی اخبار در حال تحت تاثیر قرار دادن نرخ ارز است. به عقیده کارشناسان کف و سقف تقریبی دلار در حال حاضر نیمه نخست کانال ۶۰ هزار تومانی و مرز کانال‌های ۶۲ و ۶۳ هزار تومانی است.

تابلوهای بازار ارز تهران در روز گذشته قرمز بود. پس از اصلاح نرخ صورت گرفته در بازار روز سه‌شنبه و رشد نرخ‌ها در این روز، روند بازار در روز گذشته مجددا کاهشی شد. به‌نظر می‌رسد دلار در روز سه‌شنبه سقف مقاومت جدید خود را محک زده است.

سیگنال‌های موجود در اخبار به نفع بازارساز است. اخباری مانند گشایش‌های ارزی جدید و احتمال تداوم یافتن مذاکرات با غرب و از همه مهم‌تر آمار و ارقام منتشر شده در رابطه با میزان فروش نفت کشور در ماه‌های اخیر، از جمله مواردی است که در کنترل انتظارات تورمی به بازارساز کمک می‌کند. حال باید دید بانک مرکزی با توجه به ذخایر ارزی خود مایل به ثبات‌بخشی به بازار است یا تمایل دارد نرخ ارز به روند کاهشی خود ادامه دهد. کاهش دمای بازار ارز

دیروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه روند نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیررسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. هر برگ اسکناس دلار آزاد که در روز سه‌شنبه با رشد قیمت هزار و ۵۵۰ تومانی به نیمه کانال ۶۲ هزار تومانی رسیده بود، فعالیت خود در بازار صبح روز گذشته را با افت قیمتی حدود ۵۰۰ تومانی در مرز کانال‌های ۶۱ و ۶۲هزار آغاز کرد.

در ادامه بازار دیروز روند کاهشی این ارز شدت بیشتری به خود گرفت به‌صورتی که آخرین نرخ نقدی بازار با اختلافی ۸۰۰ تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۶۱ هزار و ۷۵۰ تومان ثبت شد. این در حالی است که روند کاهشی ارزهای دیگر بازار مانند یورو و پوند از دلار نیز شدیدتر بود. هر برگ اسکناس یورو در عصر روز گذشته حدود هزار و ۱۵۰ تومان ارزان‌تر از نرخ پیشین در رقم ۶۶ هزار و ۱۵۰ تومان معامله شد. پوند نیز با افت قیمتی هزار و ۳۰۰ تومانی در رقم ۷۷ هزار و ۴۰۰ تومان به فروش رسید. برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • تولید ۲۹ درصد از پیله ابریشم کشور در گیلان
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • تلاش برای شکستن خواب بذر خاویار گیاهی در خراسان شمالی
  • مشاهده علائم بیماری سفیدک انگور در تاکستان‌های خراسان شمالی