Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@14:58:15 GMT

رخنه آفت بی‌تدبیری بر صنعت نوغان گیلان+فیلم

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۳۲۷۹۵

رخنه آفت بی‌تدبیری بر صنعت نوغان گیلان+فیلم

‍‍‍‍‍‍

نوغانداران گیلانی از خطر نابودی این صنعت موروثی در گیلان گله‌مند هستند. ۱۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۶ استانها گیلان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، با وجود پتانسیل‌های بسیار زیاد در صنعت پرورش پیله تر کرم ابریشم در گیلان اما در این سال‌ها شاهد افت شدیدی در صنعت نوغان و ابریشم بودیم و ایران رتبه هشتم جهان در صنعت نوغانداری را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور در خبری بیان کرده بود: امیدوار هستیم با هدف‌گذاری انجام شده در وزارت جهاد کشاورزی و ترویج پرورش پیله کرم ابریشم در استان‌های دیگر بتوانیم در سال 97 شاهد توسعه هرچه بیشتر صنعت نوانداری کشور باشیم.

بر اساس این خبر بعد از پایان فصل نوغانداری که مانند سایر بخش‌های کشاورزی یک تقویم زمانی خاص جهت فعالیت دارد با دوربین خبرگزاری تسنیم به سراغ نوغانداران گیلانی رفتیم تا از حال و روز صنعت نوغانداری در استان گیلان مطلع شویم.

یکی از نوغانداران گیلانی با ابراز نارضایتی از اوضاع صنعت پرورش کرم ابریشم در مقابل دوربین تسنیم اظهار داشت: هیچ حمایتی از نوغاندار نمی‌شود و این کار پر زحمت در برابر هزینه و زحمتی که صرف آن می‌شود بازدهی اقتصادی برای ما ندارد.

نوغاندار دیگری با بیان اینکه این شغل بیشتر موروثی است اما به‌علت درآمد کم، جوانان گیلانی را جذب نکرده و به این َشغل روی نمی‌آورند افزود: این محصول در سال‌های پیش صادر می‌شد اما اکنون به‌خاطر واردات بی‌رویه پیله کرم ابریشم به این صنعت پرقدمت ضربه سختی وارد شده است.

یکی دیگر از نوغانداران گیلانی از قیمت پایین خرید خبر داد و گفت: این صنعت و صنایع جانبی ابریشم می‌تواند کشور را از خروج ارز بی‌نیاز کرده و برای جوانان گیلانی اشتغال ایجاد کند.

از مشکلات مطرح شده در این گزارش می‌توان به کمبود توجه به نگه‌داشت نهال‌های توت و عدم بیمه نوغانداران اشاره کرد که با حل این مشکلات شاهد استقبال نوغانداران برای پرورش کرم ابریشم خواهیم بود.

این صنعت سودآور که امکانات و مواد اولیه صنایع نساجی، قالیبافی، پزشکی، نظامی و حتی مخابراتی را تامین می‌کند در اقتصاد مقاومتی نقشی موثر داشته و می‌تواند کشور را در این عرصه‌ها خودکفا کند.

ایجاد بازارهای مناسب اقتصادی، تثبیت قیمت فروش پیله و ارائه تسهیلات خاص در جذب جوانان به‌ویژه جوانان روستایی و ماندگاری در روستاها نقش بسیاری دارد و این حرفه را مقرون به صرفه‌تر می‌کند.

این صنعت زودبازده که بازه زمانی کوتاهی در طول سال را برای فعالیت نیاز دارد با برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح می‌تواند در رده شاخص‌ترین صنایع قرار گیرد و یکی از اهداف توسعه پایدار استان گیلان شود.

انتهای پیام/م

R7877/P1486/S6,71/CT16

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۳۲۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم برگزار شد

به گزارش خبرگزاری مهر، این سلسله نشست‌ها به ابتکار شهرداری تبریز برگزار خواهد شد و در ماههای آینده به صورت مستمر بین شهرداران شهرهای جاده ابریشم ادامه خواهد یافت.

شهردار تبریز در جریان برگزاری این وبینار به ارائه ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی و توریستی شهر تبریز و تبیین جایگاه ژئوپلتیک این شهر در مسیر جاده ابریشم پرداخت.

یعقوب هوشیار گفت: کلانشهر تبریز قطب اقتصادی، صنعتی، فرهنگی و ارتباطی شمال غرب ایران است که به خاطر موقعیت جغرافیایی خود، نقشی اساسی در ارتباطات بین ایران و دنیای غرب دارد. همین موقیعت در طول تاریخ با عبور جاده ابریشم، جایگاه بزرگی در اقتصاد جهانی برای تبریز رقم زده است.

وی افزود: تبریز، پایتخت بازرگانی و تجارت ایران و رقیب تجاری شهرهای چین و قسطنطنیه بود که علاوه بر ثروت، هنر و معماری بسیار زیبایی را نیز در خود جای داده بود. در حال حاضر هم بازار سرپوشیده‌ی تبریز از بزرگترین بازارهای دنیا به حساب می‌آید.

هوشیار اضافه کرد: تبادل فرهنگ یکی از اصلی ترین ارزش‌های جاده‌ی ابریشم بود. هنر، مذهب، فلسفه، تکنولوژی، زبان، علم، معماری و دیگر المان‌های یک تمدن از طریق این جاده‌ها و به واسطه‌ی کالاهای تجارت شده از کشوری به کشور دیگر تبادل می‌شدند. با بسته شدن جاده‌ی ابریشم تجار ناچار به پیدا کردن راه‌های آبی برای تجارت شدند. این مسئله آغازگر عصر کاوش بود که به شکل گیری ارتباطات و اجتماعی جهانی منجر شد.

شهردار تبریز تصریح کرد: از منظر بین المللی، شهرداری تبریز عضو چندین سازمان بین المللی مهم بوده و با ۹ شهر مهم جهان پیوند خواهرخواندگی داشته و با چندین شهر دیگر تفاهم نامه دوستی امضا کرده است و اکنون این شهرداری قصد دارد با ایجاد و تقویت همکاری با شهرهای مهمی که بر روی جاده ابریشم قرار دارند قدم بزرگی در جهت احیا اهمیت تاریخی این شهر بر دارد.

همچنین در ادامه این نشست، شهردار نارا ژاپن علاقه مندی خود برای توسعه مناسبات فرهنگی، علمی و شهری با کلانشهر تبریز به خاطر احترام به قدمت و اهمیت تاریخی را مطرح کرد.

موتونوبو ناکاگاوا در بخش دیگری از سخنان به بیان پیشنهاد برگزاری نمایشگاه تبریز در شهر نارا در سال‌های پیش رو و پیشنهاد انعقاد قرار داد خواهر خواندگی میان تبریز و نارا در آینده پرداخت.

گفتنی است، تبریز به عنوان یکی از شهرهای استراتژیک واقع در مسیر جاده ابریشم به علت بازار بزرگ آن که قلب تپنده جاده ابریشم در روزگاران قدیم بوده است و سابقه پایتختی چندین باره تبریز در ایران از دیگر موارد مورد بحث و گفتگو میان شهرداران در این نشست بود.

به دنبال برگزاری کنفرانس فضا و زمان بین ایران و ژاپن در اسفند ماه سال ۱۴۰۲ و دیدار شهردار تبریز و سفیر ژاپن و پیشنهاد تعمیق و توسعه مناسبات میان تبریز و شهر به علت ویژگی‌های استراتژیک این دو شهر نارا مطرح شد و در همین راستا وبینار مشترک با شهرهای تبریز نارا و سمرقند برگزار شد.

همچنین در این دیدار تکرار برگزاری وبینار در ماه‌های آینده در راستای احیا ارتباطات سنتی با سایر شهرهای واقع در مسیر جاده ابریشم از سوی شهردار تبریز مطرح شد.

تشریح ویژگی‌ها و موقعیت استراتژیک شهر نارا به عنوان اولین پایتخت کشور ژاپن و جنوبی ترین شهر ژاپن و شرقی ترین شهر جاده ابریشم دارای میراث فرهنگی بسیار فراوان از دیگر موضوعات مطروحه در این وبینار بود.

کد خبر 6094573

دیگر خبرها

  • «رخنه» سریالی درباره امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ
  • برخی بی تدبیری‌ها باعث استمرار مشکلات کارگران می‌شود
  • مادر روحانی شهید گیلانی به فرزند شهیدش پیوست
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم برگزار شد
  • ۸ نکته مهم برای تهیه یک زیتون پرورده گیلانی اصل + طرز تهیه
  • تولید ۲۹ درصد از پیله ابریشم کشور در گیلان
  • رخنه، آقای قاضی وبدل در آستانه پخش
  • توزیع تخم نوغان یارانه‌ای بین پرورش دهندگان کرم ابریشم
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • شهید مطهری  و آسیب شناسی انقلاب